Tehdään yhdessä uusi kirja

Teimme sukukokouksessa 23.7.2022 päätöksen, että aloitamme uuden kirjahankkeen.  Seuramme ensimmäinen kirja Veljeksistä versoo, julkaistiin vuonna 2017.  Nyt meillä on virtaa ja varoja ryhtyä uuteen kirjahankkeeseen.  Teemme kirjan, joka koostuu eri ihmisten kirjoitelmista, vaikkapa muistelutyyppisitä jutuista elämän varrelta.  Tavoitteena on saada erilaista muisti- ja kokemustietoa kirjan kansien väliin Haatajien elämästä viime vuosituhannelta, tai vaikka kauempaakin, tähän päivään saakka.  Eli saa sitä kirjoittaa nykyajastakin.  Aihepiiri on vapaa.  Älkää siis odottako, että se kuuluisa ”joku muu” kirjoittaa vaan ryhtykää itse toimeen. Eli siis me kirjoitamme.

Täsmensimme kirjahanketta sukuneuvoston kokouksessa 1.9. seuraavasti.  Alamme kerätä talteen pieniä kirjoitelmia, eripituisia juttuja ja tarinoita Haatajien suvun parista. Tavoitteena on saada talteen erilaisia omakohtaisia kokemuksia, elämäntapahtumia, historiatietoa ja haastatteluja suvun ihmistä, perheistä, taloista ja yrityksistä. Mielenkiintoista olisi myös kuulla elinkeinojen kehityksestä. Kirjoitukseen voidaan liittää mukaan sukutaulu sukumatrikkelista. Myös kuvia toivotaan liitettäväksi mukaan. Valmiita tekstejä saattaa löytyä myös edesmenneiltä pöytälaatikoista.  Kirjoitelmien pituuksia ei etukäteen rajata, vaan lähettäkää vaikka liuskan mittaisia juttuja tai parinkymmenen liuskan kirjoitelmia.

Kirjoituksia julkaistaan ensin verkkosivuillamme Haatajien Kuvia- ja tarinoita -palstalla. Seuraava kirja syntyisi näistä kirjoituksista ja kuvista.

Kirjoitelmia voi lähettää sähköpostitse Olavi Haatajalle ( olavi.haataja@koulutusavain.fi ) ja Anu Pesoselle ( anupesonen591@gmail.com ). Toimitusneuvosto perustetaan myöhemmin talvella. Ensimmäisiä juttuja toivotaan jo tämän vuoden puolella. Kun ryhdymme heti toimeen, niin ensi pääsiäiseen mennessä voisi meillä olla jo melkoinen nippu kirjoitelmia ja ehkä vuoden päästä olisi aineisto jo kasassa.