Haatajien sukuseura r.y:n  sukukokous 14.7.2007 Paltamon Mieslahdessa

 

 

Sukukokoukseen osallistui noin 80 suvun jäsentä

 

 

Lyhyt katsaus kokouksesta:

Haatajien sukuseura ry:n kolmas sukukokous 14.7.2007, Kainuun Opistolla kokosi 78 henkilöä.

Edustajia oli mm. Imatralta, pääkaupunkiseudulta, Turusta, Joensuusta, Raahesta, Hämeenkyröstä, Oulusta, Oulujärven ympäristöstä sekä tasaisesti ympäri Suomea. Merkillepantavaa oli myös seikka, että tällä kertaa osallistujina oli suuri joukko ensikertalaisia, mikä on erittäin ilahduttava asia. Puitteen kokoukselle olivat erinomaiset, ainoastaan sää piti meidät tiukasti sisätiloissa. Ohjelma koostui tällä kertaa varsin asiapitoisista asioista, olihan nyt kerrottavaa uusista asioista.

 

Kotisivut on saatu erinomaiselle tasolle Paavo Makkosen asiantuntemuksella, sukuhaarojen tiedonkeruu kirjaksi erittäin hyvällä tolalla Matti Haatajan toimesta. Toiminta yleensä on lähtenyt käyntiin ihan mukavasti.  Tätä yhteenvetoa
kirjoittaessa jäsenmäärä on 75 maksanutta jäsentä. Kokouksessa saatiin kuusi uutta jäsentä ja kaksi ainaisjäsentä.

 

Kuusamon Haatajista vieraaksi saatiin puheenjohtaja Markku Niemelä, hän kertoi ansiokkaasti oman sukuseuran toimista kuvin ja sanoin. Kuusamolaiset ovat saaneet jo aikaiseksi oman sukukirjan ja täydennys painos on tulossa lähiaikoina.
Yhteistyötä kehitetään mm. sukutunnuksien kautta, esim. olisi sama osio tunnuksessa sekä omat erityispiirteet.

 

Matti Haatajan esitelmä keskittyi kirjan tekemiseen ja siihen liittyviin aiheisiin. Matti toivoi erityisesti halukkuutta kerä tietoja omista lähisukulaisistaan ja näin helpottaa kirjan valmistumista. Vaikka tähän lyhyeen yhteenvetoon Matin
asia tulee kuitattua muutamalla sanalla, aihe on kuitenkin suurin ja raskain.

 

Paavo Makkonen esitteli kotisivujen sisältöä ja toimintatapoja tiedon vuorovaikutuksen kannalta. Sivuja päivitetään tarpeen mukaan ja jos uusia ideoita tulee.

 

Urpo Haatajan pitämässä esittelypisteessä oli mahdollisuus tarkistaa tämän hetken tallennustilanne. Monen tietoja ei vielä löytynyt ja joiden tietoja pitää korjailla. Palautetta Matille kuitenkin saatiin ihan mukavasti.

 

Kokouksen lomassa oli mahdollisuus nauttia kahvipöydän antimista vapaaseen tahtiin.

Tervetuloa uudet sukuneuvoston jäsenet ja varajäsenet toimintaan mukaan. Toivotan parhainta menestystä myös niille entisille jäsenille joita ei valittu uudelleen, toivon ja uskon kuitenkin yhteistyön jatkuvan entiseen malliin. Muutosten kautta toimintaan tulee uusia tuulia.

 

Kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille ja iloiselle ja mukavalle kokousväelle.

 

Jouko Haataja, sukuneuvoston esimies/kokouksen puheenjohtaja