Viesti sukukokouksesta 23.7.2022

Pidimme sukutapaamisen ja -kokouksen iloisissa merkeissä 23.7.2022 Limingan luontokeskuksessa. Meitä oli paikalla yhteensä 41 henkilöä eli jokseenkin saman verran kuin kolme vuotta sitten Tavastkengässä, tosin nyt paljon eri henkilöitä kuin silloin. Oli antoisaa tavata vanhoja tuttuja ja solmia uusia tuttavuuksia ja laulukin raikui.

Teimme myös hyviä päätöksiä kokouksessa. Päätimme kirjoittaa uuden kirjan. Eli siis te kirjoitatte. Teemme kirjan, joka koostuu eri ihmisten lyhyehköistä kirjoitelmista, vaikkapa muistelu-tyyppisitä jutuista elämän varrelta. Tavoitteena on saada erilaista muisti- ja kokemustietoa kirjan kansien väliin Haatajien elämästä viime vuosituhannelta tai vaikka kauempaakin. Ja saa sitä kirjoittaa nykyajastakin. Aihepiiri on vapaa. Älkää siis odottako, että se kuuluisa ”joku muu” kirjoittaa vaan ryhtykää itse toimeen. Lähetän myöhemmin osoitteen mihin kirjoitelmia voi lähettää.

Toinen asia, johon satsaamme, on sukuseuran tunnetuksi tekeminen eli tiedon levittäminen siitä, että olemme olemassa, jotta sukujuuristaan kiinnostuneet voisivat halutessaan tulla mukaan toimintaamme. Tätä varten toivommekin teidän lähettävän vaikkapa minulle Haatajien sukuun kuuluvien henkilöiden yhteystietoja, jotta voimme liittää heidät WhatsApp -ryhmäämme ja sähköpostiryhmäämme. Teidän tulee tietenkin pyytää asianosaisilta lupa yhteystietojen lähettämiseen. Eli tämä tiedotusrinkiimme liittyminen ei edellytä seuran jäseneksi liittymistä, mutta varmaan osa sitten jäseneksikin haluaa. WhatsApp -ryhmään liittäminen edellyttää henkilön puhelinnumeroa ja sähköpostiryhmään tarvitsemme tietenkin henkilön sähköpostiosoitteen. Ja heti tämän luettuasi lähetä omat yhteystietosi (puhelinnumero ja sähköpostiosoite) minulle, jotta voimme liittää sinut tiedotusrinkiimme. Meillä ei nimittäin välttämättä ole tietojasi. Sukutapaamiseen osallistuneilta nämä yhteystiedot jo keräsimme.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta sukuseuramme perustamisesta ja sitähän pitää jollain tavalla juhlistaa. Yksi esille noussut idea on, että pidämme juhlatapaamisen Vuolijoen Riihipihassa. Siellähän perustamiskokouskin on 5.7.2003 pidetty. Tämä on vasta ideavaiheessa eikä tästä ole ennätetty Riihipihan ylläpitäjienkään kanssa keskustella. Mutta kyllä me varmasti jonkinlaiset kökkäjäiset pidämme ja nimenomaan sellaiset, että siellä olisi kiinnostavaa koettavaa kaiken ikäisille. Ja vielä yksi idea tulevaan toimintaamme. Tavoitteenamme on alkaa pitämään pienimuotoisia sukulaisten tapaamisia erilaisten tilaisuuksien yhteyteen. Esimerkiksi ilmoittelisimme, että pidämme jonkin teatteriesityksen tai konsertin tms. yhteydessä parin tunnin mittaisen Haatajien oman kahvitilaisuuden. Näin tapaisimme tapaisiamme useamminkin kuin vain joka kolmas vuosi järjestettävässä sukutapaamisessa. Näihin tapaamisiin toivomme teiltä ideoita ja aloitteita. Erityisen toivottavaa olisi, että keksisimme sellaisia tapaamisia, jotka kiinnostavat kaiken ikäisiä, myös lapsia ja nuoria.

Ja lopuksi lyhyt info sukukokouksen henkilövalinnoista. Sukukokous valitsi minut uudeksi puheenjohtajaksi eli esimieheksi. Olen Olavi Haataja Kajaanista. Suurimman osan työurastani olen toiminut psykologina 30 vuotta sitten perustamassani Koulutusavain Oy:ssä. Kirjoittele minulle sähköpostiini olavi.haataja@koulutusavain.fi tai soittele matkapuhelimeeni 0400 580 471. Varaesimieheksi valittiin Anu Pesonen Joensuusta. Sukuneuvoston jäseniksi valittiin Sanna Leiviskä (Tavastkenkä Pyhäntä), Raili Haataja (Helsinki), Juhani Tenhunen (Espoo), Aino Luukkonen (Oulu) ja Kaisu Haataja (Vuolijoki). Varajäseniksi valittiin Pirjetta Sajakorpi (Tampere), Eila Karppinen (Vuolijoki), Matti Ahola (Liminka), Matti Haataja (Kajaani) ja Paavo Makkonen (Otanmäki).