Kesän 2024 tapaamisia ja muutakin ajankohtaista

Kesä lähestyy ja kesällä on mukava tavata tuttuja. Näissä merkeissä olemme sukuneuvostossa päättäneet järjestää sukuseuran jäsenille ja kaikille sukulaisillemme kaksi sukulaistapaamista heinäkuussa 2024. Ensimmäinen on su 7.7. klo 16 – 18 Vuolijoen kesäteatteriesitysten välissä Riihipihassa (os. Kuusirannantie 67 Vuolijoki) ja toinen Tavastkengän kyläpäivien (os. Ojapellontie 2 Pyhäntä) yhteydessä la 20.7. alkaen klo 15.

Kesäteatterissa 7.7. on kaksi esitystä eli klo 14 ja klo 18. Pidämme esitysten välissä klo 16 – 18 sukulaistapaamisemme Riihipihan sisätiloissa. Tarjolla on silloin kahvia, teetä, mehua ja pientä suolaista ja makeaa lisuketta. Teatteriesityksenä on Heikki Luoman käsikirjoittama Kahen akan loukussa. Luomahan on tunnettu TV:ssä esitetyistä suosituista maalaiskomedioistaan Vain muutaman huijarin tähden, Mooseksen perintö ja Turvetta ja timantteja.

Pidämme sukulaistapaamisen teatteriesitysten välissä niin että tulijat voivat valita kumman esityksen hyvänsä. Lippua sukuseura ei valitettavasti pysty kustantamaan, mutta voimme saada esityksen ryhmälipun hinnalla (aikuiset 15 €, lapset 7 € ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi), jos esitykseen tulee meitä vähintään kymmenen. Ryhmälippujen varaamiseksi pyydänkin teitä ilmoittamaan tulostanne minulle sähköpostilla (olavi.haataja@koulutusavain.fi) tai tekstarina (p. 0400 580 471). Teatterilla on nopean ilmoittautujan lisäetu eli jos ilmoittautuneita on vähintään tuo 10 per esitys 30.4. mennessä, niin lipun hinta on vain 13 €. Ilman ryhmäalennusta lippu maksaa aikuiselta 18 € ja lapselta 7 €.

Tavastkengän kyläpäivillä la 20.7. on ohjelmaa klo 11 – 15 ja sen jälkeen pidämme oman sukulaistapaamisemme klo 15 alkaen. Kyläpäivien tarkempaa ohjelmaa ei vielä ole julkistettu, mutta varmasti on mielenkiintoista kylän ja elinkeinojen historiaan ja nykypäivään liittyvää häppeninkiä. Tiedotamme ohjelmasta tarkemmin, kunhan kyläyhdistys sen julkaisee. Omassa sukulaistapaamisessamme keskitymme kahvittelun lomassa tutustumaan toisiimme ja ideoimaan sukuseuran toimintaa.

Uudet jäsenet ovat sukuseuraamme tervetulleita. Toivommekin teidän nykyisten jäsenien välittävän tietoa seurastamme lähisukulaisillenne. Välittäkää vaikka tätä viestiä sukulaistenne sähköposteihin. Merkittävä jäsenetuhan on mm. se, että meillä on Jouko Haatajan keräämä ja ylläpitämä laaja sukuselvitys Haatajien suvusta aina 1500-luvulta saakka. Sukututkimusaineistosta on saatavissa kunkin selvitetyn sukuhaaran sukutaulut. Niitä on mielenkiintoista esitellä nuorisollekin. Uusille jäsenille lahjoitamme liittymislahjana sukuseuramme julkaiseman kirjan Veljeksistä versoo, joka kertoo erityisesti yhden sukuhaaran, Tavastkengän suunnan haaran ihmisistä ja historiasta. Jäseneksi liittymisen ohjeet löytyvät verkkosivuiltamme.

Seurallamme on vireillä hanke toisesta kirjasta. Teemme kirjan, joka koostuu eri ihmisten kirjoitelmista, vaikkapa muistelutyyppisitä jutuista elämän varrelta. Tavoitteena on saada erilaista muisti- ja kokemustietoa kirjan kansien väliin Haatajien elämästä viime vuosituhannelta, tai vaikka kauempaakin, tähän päivään saakka. Eli saa sitä kirjoittaa nykyajastakin. Aihepiiri on vapaa. Älkää siis odottako, että se kuuluisa ”joku muu” kirjoittaa vaan ryhtykää itse toimeen. Eli siis me kirjoitamme. Kirjoitelmia voitte lähettää sähköpostiini tai jutella aiheesta soittamalla minulle tai kirjatoimikunnan jäsenille, joiden nimet on nettisivuillamme.

Iloista kevättä teille ja tapaamisiin heinäkuussa

t. Olavi Haataja
puheenjohtaja